Lumenpudotus
Helsinki, Espoo, Vantaa

Milloin lumenpudotus katolta on aiheellista?

Lumiesteet eivät ole kunnossa, jonka vuoksi lumi kerääntyy poikkeuksellisen paksuiksi kerroksiksi (porrastus/jiirien kohdat jne) tai on vaara, että putoava lumi aiheuttaa vahinkoa. Räystäille muodostuneet jääpuikot, jotka voivat aiheuttaa vuotoriskin tai pudotessaan rikkoa kattorakenteita. On olemassa riski, että lumi pääsee putoamaan katolta lumiesteistä huolimatta (kaupunkiolosuhteet, etenkin jyrkät katot ja peltikatot). Mikäli lumiesteet ovat puutteelliset tai kattopinnat ovat poikkeuksellisen suuret ja loivat.

lumenpudotus katolta

Lumenpudotus katolta

Lumenpudotus tiimimme koostuu alan ammattilaisista, joilla on pitkä kokemus:

Lumenpudotuksen hinta

Se määräytyy aina kohteen tarpeiden mukaisesti. Kun otat meihin yhteyttä, pääsemme kartoittamaan tilanteen ja antamaan parhaan tarjouksen, joko tuntihintana tai urakkana toteutettuna. Clean4U tarjoaa aina lumityöt järkevään ja edulliseen hintaan. Hoidamme lumenpudotukset turvallisesti, edullisesti ja aina vähintään 24h vasteajalla.

Hintaan vaikuttavat päätekijät

Hintaan vaikuttavat muut seikat

Lumityöt suoritetaan aina turvaohjeiden mukaisesti

Ammattitaitoinen tiimimme varustautuu aina asianmukaisilla työ- ja turvavälineillä, kuten suojakypärä, suojalasit, turvavaljaat.

Myös hyvä tiedottaminen kuuluu asiaan: vilkkaasti liikennöidyssä ympäristössä on tärkeää ilmoittaa kattotöistä selkein merkein. Merkitsemme alueen ja rajaamme kulkua asianmukaisesti.

Kiinnitämme huomiota myös tiedottamiseen:
vilkkaasti liikennöidyssä ympäristössä on tärkeää ilmoittaa kattotöistä selkeästi. Turvaamme alueen aina selkeästi merkitsemällä ja rajaamalla kulkua asianmukaisesti.

lumenpudotus turvallisesti

Millaisen lumikuorman katto kestää?

Lumikuormaan vaikuttaa luonnollisesti lumen määrän lisäksi sen tiheys, eli lumikuorma lasketaan seuraavalla kaavalla: lumikuorma (kg/m2) = lumen syvyys (m) x lumen tiheys (kg/m3).

Kattorakenteiden lumikuorman kestävyydestä on määrätty eri tavalla eri osissa maata ja laskennan pohjana on käytetty tilastollista ns. peruslumikuormaa. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa painoa, minkä kattorakenteet on suunniteltu vähintään kestämään. Arvo vaihtelee Etelä-Suomen 180 kg/m2 per neliö Pohjois-Suomen 240 kg/m2 neliöltä. Tällä hetkellä lumen keskimääräinen tiheys on noin 200 kg/m3, aluekohtaisia eroja on toki runsaasti. Eli esimerkiksi Etelä-Suomessa lunta tulisi kertyä lähes metrin, jotta peruslumikuorma 180 täyttyisi.

Ajantasaiset lumikuormat voi tarkastaa ympäristöhallinnon nettisivuilta.

Lumen tiivistyminen suojasäällä ei sinällään lisää lumikuormaa katolla, jollei vesisade lisää lumen vesipitoisuutta. Mutta kevättä kohden mennessä lumen tiheys kasvaa yleensä huomattavasti, ja jo reilun puolen metrin kerros tiiviiksi pakkautunutta lunta voi olla lähellä peruslumikuorman arvoa. Lumi on helpointa poistaa siinä vaiheessa, kun se ei ole vielä pakkaantunut tiiviiksi suojalumeksi. Mikäli sääennuste lupaa suojasäätä, kannattaa paksu lumikerros poistaa ehdottomasti ennen sitä. Jos märkä lumi pääsee yhtäkkiä tulemaan alas vaikkapa liukkaalta peltikatolta, voivat vahingot olla mittavat.

Tarjouspyyntö

Palvelun tiedot

Kohteen tiedot

Asiakkaan tiedot