Otsonointi
Helsinki, Espoo, Vantaa

Otsonointi puhdistaa tehokkaasti ilman, kuten pinttyneen hajun asunnosta, autosta ja muista sisätiloista

Tehokasta ilmanpuhdistusta

Otsonointi on erittäin tehokas menetelmä puhdistaa asunto, ajoneuvo tai muut sisätilat hajuttomaksi. Yleisin tilanne on kun huoneistossa on tupakoitu pitkään ja pinttyneestä hajusta halutaan päästä eroon. Otsonointia käytetään myös esim. kalmasiivouksen hajunpoiston yhteydessä.

Otsonaattori tehostaa myös allergiasiivouksen lopputulosta kun kyse on eläinallergiasta ja hajuhaitoista halutaan päästä eroon. Clean4u tarjoaa ammattilaistemme tekemän otsonoinnin. Otsonointi vähentää huomattavasti hajua sekä raikastaa ilmaa. Tyypillisesti esim lemmikkikohteissa otsonaattori puhdistaa ilman 1-2 vrk.

Otsonointi on järkevää tehdä myös silloin, kun vuokralainen muuttaa asunnosta toiseen, sillä silloin pinnat ovat valmiiksi avoimia puhdistukselle, eivätkä uudet asukkaat ole ehtineet asettua taloon.

otsonointi

Otsonoinnin kohteista

Turvallinen ja tehokas

Otsonointi on tehokas ja turvallinen tapa poistaa epätoivottuja hajuja ja allergianaiheuttajia, kuten tupakan, eläinten, homeen, viemärin ja kalman hajua sekä ummehtuneisuutta. Otsonointi poistaa epämiellyttävät hajut asunnoista, autoista, asuntovaunuista, veneistä ym. Otsoni ei sisällä mitään muita aineita kuin happea, eikä otsonikäsittelystä jää mitään kemikaalijäämiä.

Rakenteiden sisällä olevaa hometta tai hajuja otsonoinnilla ei kyetä poistamaan vaan kosteusvaurion tai muun syyn vuoksi pilaantuneet materiaalit on aina uusittava. Tilat kannattaa kuitenkin otsonoida sen jälkeen kun kaikki vaihdettavat materiaalit on poistettu. Huoneiston pintoihin ja kalusteisiin tarttuneet hajut ja homeitiöt saadaan näin eliminoitua.

Hajuhaitan poisto

Mikäli asunnossa on hajuhaitta, kannattaa otsonointi ehdottomasti tehdä asukkaiden vaihtuessa, kun asunto on tyhjillään. Pinnat ovat tällöin avoimina, eivätkä asunnon hajut pääse tarttumaan uuden asukkaan tavaroihin.

Otsoni tehoaa eloperäisiin, mutta ei epäorgaanisten yhdisteiden hajuihin. Mm. maalit, liuottimet ja parfyymit voivat sisältää ainesosia, joiden jättämiä hajuja ei saada poistettua otsonin avulla. Otsoni saattaa myös reagoida joidenkin kemikaalien kanssa muodostaen uusia yhdisteitä. Otsoni ja käsittelyn aikana mahdollisesti syntyneet yhdisteet on aina tuuletettava kunnollisesti pois, ennen kuin tila otetaan käyttöön.

Pehmeät materiaalit

Pehmeät materiaalit imevät otsonia, jonka vuoksi tilassa on jälkihajua käsittelyn jälkeen, vaikka otsoni olisi tuuletettu täysin pois. Sen vuoksi mm. pehmeät vuodevaatteet on hyvä peittää tai siirtää muualle käsittelyn ajaksi, ellei niitä ole tarvetta otsonoida. Otsoni häviää itsestäänkin nopeasti, sillä sen puoliintumisaika on normaalissa huonelämpötilassa vain 20-30 minuuttia. Yleensä tilassa voikin alkaa oleskelemaan melko pian sen jälkeen kun otsoni on tuuletettu sieltä kokonaan pois, edellyttäen kuitenkin, että tilassa on toimiva ilmanvaihto. Varmuuden vuoksi on silti suositeltavaa pitää 1 vrk varoaika, ennen kuin tilat otetaan käyttöön.

Otsonointi puhdistaa ilman ja blokkaa mikrobikasvuston syntymistä

Otsonointi on myös tehokas tapa poistaa asunnosta terveydelle haitallisia homekasvustoja, hiivasieniä ja bakteereita. Näitä syntyy helposti esimerkiksi kosteusvaurioasuntoihin. Suoritamme otsonointia myös tiloihin ennakoivana hometorjuntana. Otsoni tappaa kasvavia bakteerikasvustoja, tällöin asunnon otsonointi on hyvä menetelmä myös vesivahinkoasuntojen kunnostuksessa.

Meiltä voit tilata myös otsonointia autojen, veneiden ja asuntoautojen sisätiloihin. Normaalisti auton otsonointi vaikuttaa alle vuorokaudessa, esimerkiksi tupakansavusta pääsee eroon. Auton hajunpoistossa otsonoimalla teemme sisätilat ilmatiiviiksi, ja käsittelyn jälkeen auto tuuletetaan huolellisesti ennen käyttöä.

Ammattilaiskäyttöön tarkoitetut erikoislaitteet

Otsonointivälineistöä käyttävät työntekijämme ovat aina koulutettu tehtävään asianmukaisesti.

Otsonointilaite asetetaan noin 150 cm korkeudelle tilaan, ja otsonointi vie normaalisti 1-3 vrk. Tilaan on syytä asentaa tuuletin, jotta otsoni ei pääse painumaan ilmaa raskaampana lattiapintaan. Lopuksi tilat tuuletetaan noin kolmen tunnin ajan.

Otsonoinnin aikana tiloissa ei saa oleskella ihmisiä tai eläimiä, ja elintarvikkeet tulee pakata ilmatiiviisti.

Tilan tekstiilit tulee sijoitella ilmavasti esimerkiksi kaiteille, henkareille tai ripustaa roikkumaan, jotta otsoni käsittelee ne läpikotaisin. Joskus huonekalut täytyy tekstiilivaahtopuhdistaa ennen otsonikäsittelyä.

Otsonointilaitteemme ovat ammattilaiskalustoa, jotka ovat jopa 10 kertaa tehokkaampia, kuin kuluttajille vuokrattavat laitteet. Laitteidemme tehot ovat noin 50 g/h-110 g/h.

Tarjouspyyntö

Palvelun tiedot

Kohteen tiedot

Asiakkaan tiedot